Ajankohtaista

22.9.2017Olkkari avattu!Lue lisää »30.8.2017PalveluseteliLue lisää »18.8.2017Partex-paja on palannut lomalta.Lue lisää »

Lounasruokala ja kahvila, aukioloajat

Kahvila Ma - To 9.00 - 14.00, Pe 8.00 - 13.00Lounas Ma - To 11:00 - 13:00, Pe 11.00 - 12.30  Osoite: Tarkastamonkuja 3

Yhteystiedot

IntoPajat ry
Tarkastamonkuja 3
55800 Imatra

Vaatekierrätys, Partex-paja
Tiilitehtaankatu 28
Vuoksenniska, Imatra
Avoinna: ma-pe klo 9-17

sposti: toimisto@intopajat.fi

Henkilöstön yhteystiedot:
löytyvät yhteystiedot välilehdestä.

Blogi

Yhdistys

IntoPajat ry on vuonna 1998 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka toiminta perustuu erilaisiin asiantuntijapalveluihin sekä työpajoilla tehtävään työ- ja yksilövalmennukseen. 

Yhdistyksen toiminta sai alkunsa sairaanhoitopiirin alaisuudessa toimineessa psykiatrisen kuntouksen hoidollisen työn yksikössä 7.10.1998. Kuntoutusta työtoiminnan avulla pitkään tehneen yksikön toimintaa haluttiin lähteä kehittämään yhdistyspohjalta ja niin sai alkunsa INTOa Työstä ry. Yhdistyksen nimi muuttui lokakuussa 2013 IntoPajat ry:ksi.

Vuosien saatossa toiminta on monipuolistunut uusilla asiantuntija- ja työpalveluilla. Alun pienestä toimijasta on kehittynyt varteenotettava, asiantunteva  ja sosiaalista työllistämistä kehittävä organisaatio.

Yhdistyksen vahvuutena on palvelujen kokonaisvaltaisuus, laadukkuus ja vaikuttavuus. Valmentautujien työllistymisvalmiuksia kehitetään ja työllistymistä edistetään työ- ja yksilövalmennuksen tiiviillä yhteistyöllä. Toimintaa tukee laaja yhteistyö- ja sidosryhmäverkosto.

Yhdistyksen tekemä, valtakunnallisestikin merkittävä valmennusmenetelmien kehittämistyö, työttömien työllistymisen edellytysten parantaminen sekä yhteiskunnallisen hyvän tuottaminen on huomioitu mm. Kuntaliiton ja Valtakunnallisen Työpajayhdistyksen  v. 2007 myöntämällä Laatupalkinnolla sekä Suomalaisen Työn Liiton v. 2015 myöntämällä Yhteiskunnallinen Yritys-merkin käyttöoikeudella.

Toiminta-ajatus

Tuottaa ja kehittää laadukkaita työpaja- ja valmennuspalveluita asiakkaiden tarpeet huomioiden yhteistyössä viranomaisten ja muiden alan toimijoiden kanssa. Kohderyhmään kuuluvien elämän haasteiden, ongelmatilanteiden ja työllistymisen esteiden ratkominen yksilö- ja ryhmävalmennuksen keinoin ja työpajatoimintaa hyödyntäen.

 

Toimintaa ohjaavat periaatteet

Arvot

Avoimuus

 • toiminnan läpinäkyvyys
 • sisäinen tiedonkulku, vuorovaikutus, avoin tiedonkulku

Oikeudenmukaisuus

 • työn arvostaminen
 • henkilökunnan arvostaminen

Laadukas toiminta

 • tuloksellinen
 • asiantunteva
 • osaava
 • kestävä kehitys
 • eettisyys

Yksilöllisyys ja yhteisöllisyys

 • inhimillisyys

 • tasa-arvo

 • asiakaslähtöisyys

 • yhdessä ja yhteistyössäAmmattina Ihminen: Kymmenen käskyä

1. Tärkeintä on olla oma itsesi, sillä sinun persoonasi on työvälineistäsi kaikkein keskeisin ja haavoittuvin.

2. Elä rohkeasti todeksi arvosi ja elämänkatsomuksesi. Silloin opit kunnioittamaan myös asiakkaasi, kollegoidesi ja asiakkaan omaisten vakaumuksia.

3. Kunnioita aina ihmistä. Hänen arvonsa ei riipu hänen onnistuneisuudestaan tai virheettömyydestään. Keskeneräisyys ihmisenä on inhimillistä ja osa ihmisyyttä.

4. Ole hyvä itsellesi. Muista rajasi, äläkä vaadi itseltäsi mahdottomia.

5. Ole johdonmukainen ja puolueeton ratkaisuissasi.

6. Pidä yllä herkkyyttäsi, mikä antaa sinulle mahdollisuuden asettua myös asiakkaasi, kollegoidesi ja asiakkaasi omaisten asemaan.

7. Muista terve itsekriittisyys. Myös ulkopuolelta saamasi asiallinen kritiikki on kunnioittamistasi persoonana.

8. Jätä asiakkaillesi ja heidän omaisilleen riittävästi tilaa oman elämänsä elämiseen ja rakentamiseen sekä vastuun kantamiseen. Älä kuvittele, että sinun kätesi kannattelevat koko maailmaa.

9. Älä hylkää vastuullasi olevaa ihmistä, äläkä petä kenenkään luottamusta.

10. Vaali sisäistä vapauttasi, joka on tärkein pääomasi elämässä.

Lähde: Martti Lindqvist