Päivän ruoat

Kinkku-pekonipasta 6.30 EUR
Purjo-perunasosekeitto 5.00 EUR

Ajankohtaista

22.6.2016 Kesän aukioloajat Lue lisää »   15.6.2016 Into-päivä Lue lisää »   14.3.2016 Korjausompelu Lue lisää »

Lounasruokala ja kahvila, aukioloajat

Kahvila Ma - To 9.00 - 14.00, Pe 8.00 - 13.00 Lounas Ma - To 11:00 - 13:00, Pe 11.00 - 12.30 Osoite: Tarkastamonkuja 3!

Yhteystiedot

IntoPajat ry
Tarkastamonkuja 3
55800 Imatra

p. 040 538 1860
[email protected]

Henkilöstön yhteystiedot löytyvät yhteystiedot välilehdestä.

Blogi

Porinoita pajalta

Nuorisotakuu; mahdollisuus vai lisärasite?

Share |

Maanantai 24.3.2014 klo 8:52 - Mika Salminen


Nuorisotakuu lanseerattiin vuoden 2013 alussa suurin odotuksin ja mahtavin mainoskampanjoin.  Suurena tavoitteena oli ilman työtä tai koulutusta olevien nuorten ammattitaidon lisääminen sekä työllisyyden edistäminen.  Peruskoulun päättäneille nuorille luvattiin jatko-opintopaikka sekä lisää koulutusmahdollisuuksia. Nuorten työllistymistä edistettiin työnantajalle maksettavalla palkkatuella. Erityistä tukea tai yksilöllistä ohjausta tarvitseville luvattiin lisää työpajapaikkoja. Kovat odotukset, mutta mitä sitten saatiin…

Nuorten tietoisuus uusista palveluista ja tarjolla olevista mahdollisuuksista kyllä lisääntyi ja sitä kautta nuorten kiinnostus esimerkiksi työpajatoimintaa kohtaan kasvoi. Nuorten ohjaaminen erilaisiin työllistämistoimenpiteisiin myös tehostui. Nuorten työllistymisen haasteet myös nostettiin vuoden aikana pinnalle niin paikallisesti kuin valtakunnan tasollakin.

Aivan kaikki ei kuitenkaan mennyt ensimmäisenä vuonna kuten siinä kuuluisassa suomenruotsalaisessa viihdeohjelmassa. Ministeriö oli kyllä varannut lisärahaa nuorisotakuuta varten, mutta jostain syystä niitä ei riittänyt nuorisotakuuta ruohonjuuritasolla toteuttaville tahoille. Vaatimukset ja velvoitteet nuorten työllistämiseksi ja ammatillisen osaamisen kehittämiseksi kasvoivat, mutta resursseja ei juurikaan lisätty.

Monelle järjestötoimijalle nuorisotakuusta muodostui uusi lisävelvoite, joka rasitti jo muutenkin tiukkaa taloutta. Nuorisotakuun tavoitteet ja toimenpiteet ovat erittäin hyvät. Se tarjoaa nuorille lisätukea ja uusia mahdollisuuksia päästä kiinni opintoihin ja työelämään, joten  toivoa sopii myös taloudellisten resurssien kohdentuvan jatkossa enemmän ruohonjuuritasolle, jossa tilastoissa näkyvä työ tehdään.

Avainsanat: nuorisotakuu   , koulutus   , työpajatoiminta  


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini